Bals Connectoren tekst

Altijd contact!

Sinds 1999 heeft de firma Bals (Duitsland) een eigen vestiging in Nederland (Bals Nederland in Haarlem) die de opdracht vanuit Duitsland heeft meegekregen om op een aantal O.E.M. na uitsluitend via de Elektrotechnische groothandel te leveren.

De Bals standaard

Buiten een kompleet pakket aan rubber verdeelkasten, bouwkasten, afschakelbare contactdozen, koelcontainer verdeelinrichtingen, laagspanningsmaterialen, militair contact materiaal en verlengkabels levert Bals natuurlijk ook de standaard contactdozen stekers en koppelingen. Waarbij door toepassing van de Multigrip en Quick Connect de Bals standaard tot op de dag van vandaag ongeëvenaard hoog is.

Multigrip

De Multigrip, de kabelwartel met geïntegreerde trekontlasting van 16A tot en met 125A heeft voor een ommekeer in de CEE-Norm wereld gezorgd, bijna alle CEE-Norm producenten leveren nu de stekers en koppelingen met een kabelwartel zoals de Bals Multigrip.

Quick Connect

De Quick Connect of wel de klemdrukveertechniek is de techniek die staat voor storingsvrije contacten, continu hoge contactdruk en snelheid van monteren . Deze techniek heeft zich de laatste jaren bewezen en wordt vanaf 16A tot en met 63A geleverd. Hierbij is het gebruik van adereindhulzen overbodig en neemt de overgangsweerstand af naarmate het koper zich meer gaat zetten bij gelijkblijvende contactdruk dit in tegenstelling tot schroefcontacten.

Indel Technische Handelsonderneming B.V. logo
Indel Technische Handelsonderneming B.V.
Merken
Indel Technische Handelsonderneming B.V. logo
Indel Technische Handelsonderneming B.V.
grayle_logo
eec-electronics
gacia
bals
Erse
logo-ardic

© Indel Technische Handelsonderneming B.V. 2021 | KVK: 56699034 | BTW: NL852270677B01 | Leveringsvoorwaarden | Site-Index